Ai cefalee? Când trebuie să consulţi medicul?

Cefaleea este o durere de cap care poate afecta orice persoană, indiferent de vârstă, rasă sau sex. Această poate fi rezultatul mai multor cauze precum hipertensiunea arterială, anxietatea, depresia sau alte afecțiuni medicale și, dacă nu este tratată, poate să creeze o mulțime de probleme.

articol

Tipuri de cefalee

Cefaleea poate fi de mai multe tipuri, fiecare având propriile simptome, propriile tratamente și proprii factori declanșatori. Pentru a descoperi care este tipul de cefalee de care suferi, este foarte important să identifici zona durerii.

În principiu există două categorii de cefalee:

  • Cefalee primară. Este o boală individuală care nu are legaătură cu o anumită boală existentă și care poate fi cauzată de hiperactivitate. Această poate include migrenă, migrenă cu aura sau migrenă cu tensiune. În general, cefaleea primară este declanșată de alcool, de o alimentație greșită, de oboseală, de stres, de poziția greșită la calculator sau de alți factori ce pot fi controlați;
  • Cefalee secundară. Este cealeea care apare din cauza altor afecțiuni cum ar fi tumorile la nivelul creierului, cheagurile de sânge, comotiile cerebrale, deshidratarea, glaucomul, gripă, atacurile de panică, etc.

Ai cefalee? Când trebuie să mergi la medic?

În mod normal cefaleea poate să treacă cu ajutorul tratamentului medicamentos. Acesta este disponibil fără prescripție medicală și poate avea o compoziție specifică diverselor tipuri de dureri de cap.

Dacă durerea de cap nu este însoțită de alte afecțiuni, tratamentul medicamentos sau eliminarea factorilor declanșatori poate fi suficient.

Dacă, în schimb, apar și alte simptome, o vizită la medic este cea mai indicată.

Simptomele care ar trebui să te trimită la un consult medical sunt următoarele:

  • Apariția confuziei și a tulburărilor de vorbire;
  • Leșinul;
  • Febra foarte mare;
  • Amorțeală unei părți a corpului;
  • Tulburările de vedere;
  • Tulburările la mersul pe jos;
  • Greață și vărsăturile.

Ce investigații pot fi făcute pentru identificarea cauzei ce a dus la cefalee?

În general, medicii pot diagnostica tipurile de durere prin simplă descriere a stării de către pacient. Dacă durerea de cap este una foarte complexă, medicul va recomandă analize de sânge, radiografii sau chiar scanarea creierului cu ajutorul unui RMN sau a unui CT.

Sfaturi utile

  1. Nu ignoră durerea! Dacă ai cefalee, încearcă să găsești soluții pentru a scapă de ea;
  2. Nu lua medicamente pentru o perioada mai mare de 3-4 zile!
  3. Nu bea alcool atunci când ai o astfel de problema!